divendres, 18 de novembre de 2011

visita dels guardes forestals
L'ACTIVITAT DELS FORESTALS
El dimecres 16 de novembre van venir els forestals a fer-nos una classe als de 6è.
Primerament van presentar-nos la seva feina i ens van explicar en què consisteix: vigilància dels boscos, prevenció i detecció d'incendis, protecció de la fauna i flora dels nostre entorn, etc.
Després ens van explicar els tipus d'ocells més comuns que habiten els nostres boscos. Ens projectaven les fotos dels ocells alhora que podíem escoltar el seu cant. Vam aprendre que cada ocell té un cant únic i particular.
A la segona part de la classe ens van parlar dels rastres que deixen els animals al bosc i d'aquesta manera, si els sabem interpretar, podem saber coses d'ells sense necessitat de veure'ls. No només ens van explicar el tema dels rastres sinó que en van mostrar uns quants: petjades de diferents animals projectades, pinyes rossegades per esquirols o ratolins, inclús banyes d'un tipus de cérvol que els cauen soles a l'hivern i les podem trobar passejant pel bosc.
Per acabar ens van portar un animal viu dels nostres boscos, una òliba, i la vam poder acariciar molt a poc a poc. Els forestals ens van demanar absolut silenci per tal que l'òliba no s'espantés. El fet és que tots vam quedar ben sorpresos i bocabadats de veure entre nosaltres i dins una aula de l'escola, aquell animal salvatge tan maco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada